NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može - Studio MD 1
500970
post-template-default,single,single-post,postid-500970,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-studio md1,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može

Jača imunitet, povoljno deluje na srce i želudac…

Jedna je od biljaka sa izuzetno povoljnim delovanjem na endokrini sastav. Može da ublaži bolove u mišićima i zglobovima, a dokazano je da pomaže i kod akni i tegoba menopauze. Iako je sladić vrlo moćna biljka, nepravedno je zanemarena.

 

Evo kako sladić deluje na organizam i zašto bi je trebalo češće koristiti:

 

Sladić je najbolej konzumirati u vidu čaja.

Ova biljka sadrži nekoliko materija koje povoljno deluju na želudac, ali i na zdravlje srca. Takođe, može da smiri sluznicu disajnih puteva, pa može da ublaži simptome astme i kašlja.

Upotrebljava se kao blago sredstvo protiv nadimanja u stomaku. Takođe ulazi i u sastav mnogih lekova za probavne i disajne organe.

 

Dokazano je da ima snažno antidepresivno dejstvo, opušta organizam, pa tako može da ublaži i bolove u mišićima.

 

Pored toga, redovno ispijanje čaja od sladića može da ojača imunitet, spreči alergije i ublaži tegobe menopauze.

 

Sladić je jedna od biljaka sa izrazitim delovanjem na endokrini sistem. Glikozidi iz te biljke imaju strukturu nalik na prirodne steroide u telu, pa se zbog toga sladić vekovima koristio kao pomoć nadbubrežnoj žlezdi u periodima prekomernog stresa.

 

Glicirizinska kiselina stimuliše lučenje hormona iz nadbubrežne žlezde i tako pomaže u održavanju njene normalne funkcije.

 

 

Sladić
foto: Shuterstock

Oprezno sa količinom

 

Prekomerna konzumacija sladića može da izazove glavobolju, otečenost lica i zglobova i izazove zadržavanje vode u organizmu, zato vodite računa.

 

Napomena: Ne preporučuje se konzumiranje ovog čaja u slučaju oštećenja bubrega i hipertenzije, a dokazano je i da loše deluje na organizam ukoliko se kombinuje sa diureticima i laksativima.

izvor:stil.kurir.rs